onsdag 31 december 2014

Tack å klack 2014!

Precis som i fjol kommer här en summering av året som gått.

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut? 
Gifte mig med Andreas.
Länge leve kärleken!


Genomdrev du någon stor förändring? 
Stor och stor. Men jag bytte efternamn efter bröllopet. Känns himla fint att ha samma namn hela lilla familjen. (Även om det varit mycket pyssel med nya kort hit och dit.)

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? 
Nej jag tror faktiskt inte det. Däremot är vi en hel hög som går med stora gravidmagar just nu så 2015 blir det babyboom igen.

Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas? 
3 maj vår bröllopsdag. 

Dog någon som stod dig nära?Tack och lov gjorde ingen det, och friska höll sig de flesta med. Skönt lugnt år.
Vilka länder besökte du?
Det blev två utlandsresor i år. En kul konferens i Berlin med jobbet, en stad jag definitivt vill återvända till, lämplig för en weekendresa helt klart. Och sen en göttig familjesemester på Cypern, en vecka då vi bara njöt, skratta och hade mysigt ihop.Bästa köpet? 
Oj. Svårt. Har inte shoppat så mycket kul detta år. Får nog säga min vigselring då jag trivs väldigt bra med den och kan tänka mig ha den i många många många år till. Att få fiber indraget i huset var också en stor förbättring av vardagslivet.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Kärleken gjorde mig glad. För 2014 har varit ett kärleksår tror jag minsan. Är så himla glad att så många ville vara med och fira vårt bröllop med oss. Och så ödmjuk inför all uppbackning, hjälp och planerandet inför firande av vårt bröllop. Och möhippan. Och för hur sablans kul vi hade. Vansinnigt roligt. Jisses vilken glädjens dag! 

Dessutom bjöd 2014 på lite extra kärleksglädje. Två av mina närmsta vänner har funnit varsin kärlek detta år. Även om vi inte träffat de båda turturduvsparen så särdeles mycket gör det mig himla glad å deras vägnar. De är båda så värda detta! 


Saknar du något från år 2014 som du vill ha år 2015?
Mer tid med vänner. Vi hade båda en hektisk vårvinter med mycket på jobbet samtidig som vi planerade bröllopet. Sen fick vi någon lucka på en månad innan graviditeten och illamåendet slog ut all min ork och energi. Har inte riktigt kommit ur det hjulet än. Energin har trist nog inte räckt till.

Vad önskar du att du gjort mer?

Tagit bättre hand om mig själv så väl fysiskt, själsligt som socialt. Samtidigt har jag haft ett himla fint år, men fokuset har verkligen centrerats till familjen än mer. På gott och ont. Jag älskar dem mest i världen, men man behöver ju vara sig själv med.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Oroat mig mindre. Önskar jag kunde slappna av bättre. Kunna koppla ifrån och ta saker med en klackspark. Inte oroa mig i förväg utan ta smällar först OM de kommer (vilket ju sällan faktiskt sker) och inte granska mig själv så hårt.

Favoritprogram på TV?
Orange is the new black. Girls. Transparent. Fortfarande Game of Thrones. Annars har det blivit väl mycket dokusåpa och tävlingsprogram typ Sveriges mästerkock, bönderna, ensamma mammorna, gifta vid första ögonkastet osv...

Bästa boken du läste i år? 

Svårt att komna på nått trots att jag lyssnat på rätt många böcker detta år, för det var nog ingen bok som svepte iväg mig totalt. Men gillar Guillios Brobyggar-svit. Och grät en tår till Fredrik Backmans - Mormor hälsar och säger förlåt. Läste om en favoritbok från förr Den andra kvinnan av Douglas Kenedy men den var inte lika stark denna gång som första gången jag läste den.

Största musikaliska upptäckten? 
Upptäckte nog tyvärr inget nytt detta år heller. Var nog faktiskt inte ens på någon konsert! Har däremot börjar lyssna på många färdiga playlists på Spotify.

Vad var din största framgång på jobbet 2014? 
Att vara med och skapa och lägga grunden för ett nytt företags marknadsarbete. Väldigt roligt.

Din största framgång på det privata planet?
Ärligt känns det lite som jag stått still detta år. Med en vag känsla av missnöje inom mig. Jag är helt uppenbart inte typen som blommar upp och blir energisk som gravid. De sju senaste månaderna har känts som en evig väntan och grå transportsträcka. Trist nog.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag var nog lika glad som ledsen som förra året. Men med större variation djupare toppar (whiiee) med giftermål och lycka över pyttet i magen. Men också djupare dalar då jag varit mer trött, energilös och ångestladdad med gravidillamående hela sommaren.

Vad spenderade du mest pengar på?

Bröllopet, men det var det så värt. Därefter bilen, den svarta olyckan, som pajade om och om igen det satte djupa och oväntade spår i vår ekonomi.

Något du önskade dig och fick?
Fick två fantastiska saker. Att bli Andreas fru. Att bli gravid igen. Sånna lyckliga skitar vi är som har fått varandra och dessutom lyckan att vi ska få ta emot en till familjemedlem.Något du önskade dig och inte fick?
En läcker bröllopsresa. Kom ju en graviditetsresa emellan och eftersom jag mådde så risigt så fort vågade vi inte chansa på att boka nått senare heller. Vi får helt enkelt spara bröllopsresan något år till.

Vad gjorde du på din födelsedag 2014?
Jag var inte i firartagen i år trots halvjämnt årtal (35) så jag skapade mig en lugn dag på egna höggravida villkor. Andreas och Ebba väckte mig med frukost på sängen. Sen lunch på stan med efterföljande spabad och behandling med Eleonor. Avslutade dagen med läcker fiskmiddag med efterföljande prinsesstårta hos mina föräldrar. Mycket avkopplande och energigivande.Vad fick dig att må bra? 
Dottern. Mannen. Min familj. Min trädgård. Att bada mycket; i sjöar, i havet, i vårt badkar och i pool med vattengympa för gravida.Vem saknade du?
Samma som i fjol. Min mormor. Hade så gärna velat ha henne med på mitt bröllop. Och åter igen, hon hade älskat att få träffa sina barnbarnsbarn.

De bästa nya människorna du träffade?
I år blev det nog inte så många nya bekantskaper.

Mest stolt över?
Säger även här som i fjol. Dottern. Alltid. Hon är så rolig, så smart och underbart gosig. Att hänga med henne är alltid en guldkant. Och nu när hon pratar för fullt så får man lära känna ännu en ny del av hennes person hur hon tänker, pratar och formulerar sig. Love it!Högsta önskan just nu?

Att allt går bra med lillasyskonets ankomst. Att förlossningen med bebben sätter igång om sisådär 25 dagar. Men framförallt att bebisen är en frisk liten krabat. Åh vad jag längtar!


Vad tänker du göra annorlunda nästa år? 
Ja till att börja med ska jag bara jobba 10 dagar (!) till sen stundar drygt ett år av mammaledighet. Med TVÅ barn. Kommer bli något helt nytt och annorlunda. Ska göra allt för att leva här och nu och nju-u-u-u-ta. Ska ta bättre hand om min förfallande kropp, gå massa raska barnvagnspromenader och tänka mer på vad jag stoppar i munnen. Sen ska jag ösa mer kärlek över min man, han drar ett tungt lass nu när jag är gravidgrinig tjockis tröttis.

Ja det var väl vårt 2014. Ett fint år. Mycket stora livshändelser. Men nu är jag taggad på 2015. Året då vårt andra barn ska födas. Lite nervöst men så spännande. Tänk va? Tvåbarnsmamma...

Tack till alla som följer mig här i min lilla hörna på nätet.

Gott Nytt År till er och hoppas ni får ett fint 2015!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...