torsdag 20 mars 2014

Ska vi behöva läsa om sånt här om och om och om igen?

Ska vi behöva läsa sånt här? Friande våldtäktsdomar där den våldtagne legat bunden med snara i flera timmar, livrädd och därför inte vågat ropa nej, ropa på hjälp. Och så går männen fria. För att hon inte sa nej.

Är detta det samhälle vi alla accepterar? 
Jag kan det i alla fall inte. Blir vansinnig när jag läser sånt här. Speciellt som jag tycker jag läser om det flera gånger varje månad.

Vad kan jag göra för att få någon ändring på denna typen av domar? Att skriva detta inlägget är att uttala att jag tycker nått är fel. Men jag vill göra något mer. känner inte att jag har tid/energi/idéer om att starta och dra igång något själv. Men tänker att det kanske redan finns en organisation/grupp etc som kämpar för en omarbetning av våra lagar för ett rättvisare samhälle vad gäller denna typ av övergrepp? Någon läsare kanske vet?  Jag skulle gärna vilja backa upp dem.

4 kommentarer:

Fröken Fisk sa...

Rfsu är ju en förening som arbetar med sexuellhälsa och arbetar med påverkan på många plan. Så får man en trevlig tidning också när man är medlem. Det är snart dags för barnvagnsmaschen i Göteborg med dem.

Frida sa...

Ah, smart tänkt. Och tack för (dubbelt) tips :)

Fifi sa...

Jag blir helt jävla galen av att läsa sånt där om och om igen!

Och jag vill också tipsa om RFSU. Jag är medlem där. Passiv sådan dock.

Frida sa...

Galen var ordet. Men förändring kan ju ske.

Visste ni att det först 1999 blev olagligt att inneha barnporr i Sverige?! Jäkla tur det inte är det längre i alla fall.

Men att vårt samhälle fortfarande ska vara så mossigt vad gäller samtycke till sex. SUCK!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...