måndag 3 mars 2014

Making baking müsli

Frukosten närmsta tiden är räddad! Slängde precis in en plåt i ugnen med vad som ska bli müsli. Gör det ibland men nu var det länge sen sist. Så gott och klart mycket nyttigare. Tog mig typ 5 minuter från start tills det stod i ugnen. Nu är det bara att vänta.

I dagens sats blev det:
5 dl havregryn
2 dl fiberhavregryn 
2 dl vetegroddar
1 dl solrosfrön
1,5 dl hackade mandlar
2 dl linfrön
1 dl kokosflingor
1 dl sesamfrö
2 msk kakao 
1 dl vatten
2 msk fin olivolja

Blanda allt det torra först, sen i med vatten och olja. Låt stå och svälla nån minut och sen in ca 1 timme på 125 grader i ugnen. Rör om då och då tills allt är torrt och rostat. Häll upp i tjusig stor glasbruk. Brukar krydda med kanel eller ibland kardemumma, och kanske en skvätt honung ibland om man vill gotta sig lite. Dagens kakao var en chansning, men det luktar väldigt gott och lovande från köket. 

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...