lördag 1 mars 2014

Frida färgflippar

Alltså när vi flyttade till huset var det cirkus halvvägs genom graviditeten med Ebba. Faktiskt hade vi tillträde till huset på förmiddagen och sen på eftermiddagen hade vi rutinultraljud på Östra och fick hälsa på ett friskt litet "pyret". Vilken dag va!

Sen följde fyra månader då vi gjorde allt. Renoverade som två galna ekorrar. Valde golv, väggar, kök, badrum, klinkers, blandare, duschväggar, köpte soffa, matsalsmöbel, alla babyprylar och ja shit pommesfritt vad vi handlade. Jag lovar att vi hjälpte Sverige vidare ut ur den ekonomiska krisen. Allt gick rätt lätt att välja, jag ville ha vitt vitt vitt, Andreas villa ha modernt och stilrent. Så vårt hus fick väldigt lite färg. Det är vita väggar, tre fondväggar varav en vit med lite grå och svarta streck på, en turkos(vågat!) i vårt sovrum och en vit med massa färgade ugglar och fåglar på i Ebbis rum. Vi lade inte ekparkett i hela huset. Lite grått klinkers i badrum och svarta badrumsmöbler och lite svart-vit-rutigt golv i tvättstugan. Grått skiffer i köket, mörkgråa bänkskivor, aluminium på alla vitvaror och så ett vitt matbord med vita stolar och en drös andra vita möbler med. Och en stor grå soffa.

Vi bor med andra ord i ett hus som är vitt-vitt-vitt-grått-svart-silver-ek. Och vääääldigt opersonligt. Fast vi tänkte ju att det var skitsmart - nu kunde vi ju sätta färg på hemmet med annat, sånt som tavlor, gardiner, prydnader, skojiga foton att hänga upp på väggen, mattor, kuddar och så vidare.

Tror ni att vi har gjort det där sista? Det har grämt mig i två år att vi inte kommit vidare. Men jag lovar att så snart brölis är förbi (vilket ju helst inte får gå för fort förvisso, shit en dag med så här mycket planering inför måste ju gå låååååångsamt) så vill jag slå klorna i nästa projekt. Färg, form och fantasi i hemmet. Så jag har gjort en liten mindboard som det så tjusigt heter. Med lite färg för vårt vardagsrum. Och en till vit möblel. Men sen är det baskemig färg. Kan nog bli bra det här. Ska dessutom försöka skapa en fränt färgsprakande och stilistiskt kollagetavla med såväl massa färger och foton på oss eller sånt som betytt nått för oss.Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...