söndag 30 mars 2014

Årets trädgårdssäsong är härmed inledd

Idag har jag med lite assistans från min lilla hjälpreda gjort en heldag i trädgården. 


Har redan i höstas förberett ett nytt ställe att ställa tre pallkragar på. Då la jag ut löv och gammal jord underst för att jämna ut gropar och håligheter. 

Förra sommaren "byggde" jag en kompost av fyra pallkragar, där samlade jag sedan kvistar, löv, gräsmatteklipp och annat trädgårdsavfall. Idag var det dags för "skörd" de nedersta två pallkragarna bestod nu av jättefin mylla. Denna spred jag sedan ut över min plätt där pallkragarna ska stå. Jämnade ut där det var gropar, stenar och stubbar. 


I botten av pallkragarna och längs med dess kanter la jag sedan täckväv så inte det som vuxit under ska ta sig upp i mina trädgårdsland. 

Fanns några överlevare (rabarber, gräslök, timjan och citronmeliss) från förra sommaren som jag planterade i den ena pallkragen. Ska bli kul att ha en trädgårdstäppa i år. Hoppas på bättre tur än i fjol för då åt sniglarna upp nästan allt som jag planterat. Och eftersom jag fuskat med förarbetet kom det snabbt upp både hallon och kirshkål i mitt land. 


Har även lagt ut massa markduk och sen täckbark uppepå i ett försök att begränsa hallonsnåret från att sprida sig. Ville också ge svartavinbärsbusken längst till vänster en chans att få lite ljus på sig. Får se om jag lyckas...

Härligt att ha varit ute en hel dag i solen. Trots solskyddsfaktor 50 känner jag att jag fått färg på kinderna.  2 kommentarer:

axdal sa...

åhhhh jag vill också ha en trädgård....

Frida sa...

mmm det är ljuvligt, så glad att kunna gå där och skrota :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...