torsdag 3 oktober 2013

Lilla Mormor

Lilla mormor. Tiden går. Idag skulle du fyllt 88 år. Du ska veta att jag saknar dig. Att jag tänker på dig. Ofta. Ja det gör vi allihop. Har du sett att jag har fått ditt silverarmband? Det betyder så mycket för mig och jag bär det nästan varje dag. Och det är ju så snyggt, jag får mycket komplimanger för det. Har du sett att jag dukar med några av dina äggkoppar när det är lördagsfrukost. Eller att jag sätter blommor i din turkosa tjocka vas? Eller att syrran bjuder på kaffe ur dina kaffekoppar när vi ses ibland?

Jag önskar så att du fått vara med och träffa dina barnbarnsbarn. Åh vad du hade älskat att få besök av oss, hur vi vält in genom din lilla hall och spritt våra prylar över golvet. Jag hade så gärna köpt med lite godsaker och styrt bilen till ditt hus en lördagsförmiddag för lite fika. Jag hade så gärnat viljat få dela min glädje över min dotter med dig. Åh vad jag saknar dig mormor. Men jag är också tacksam att jag fått växa upp med så fin mormor och morfar och med en så nära och fin relation till er. Det är få förunnat.

Jag tror väl inte så mycket på nån Gud och så. Men jag hoppas att du är nånstans tillsammans med morfar. Att ni har det bra, äter din goa mat och sippar på en fin whiskey. Kanske sitter ni och spelar lite casino eller bondtolva? Hoppas så att ni kanske kan kika ner till oss och se vad vi gör och att ni skrattar åt våra bestyr och upptåg. Och att ni går lite bakom oss och hejar på när vi går genom lite tuffare perioder i livet.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...