lördag 14 september 2013

Tappar hakan och bakar äpplekaka


Tappar hakan och blir så stolt över allt som vår lilla tjej lär sig. Efter lunchen idag så grabba hon tag i sin tallrik från bordet, bär den sedan försiktigt till diskbänken, varpå hon vänder sig till mig och säger "tacka mamma". Sen vände hon åter mot matbordet och fortsatte att duka av min tallrik med. Man tackar! Nu ska vi bara lära henne sätta igång diskmaskinen... 

Men oj va de lär sig mycket bra grejer på föris! Har ju hört att utveckling tar ett rejält språng och japp så är det verkligen. Nån ny färdighet varje dag! Så coolt! Idag har vi bakat äpplekaka ihop, riktigt kul och mysigt. Ser verkligen fram emot att få en liten kökskompis.

I övrigt. Äpplekaka i långpanna är väldigt mumsig. Bädta höstkakan. Har nog bakat en eller två varje höst i huset. Brukar gå på detta receptet. 

4 ägg
5 dl socker
200 gr smör
2 dl mjölk
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
8 äpplen
4 msk farinsocker
4 msk kanel
2 tsk kardemumma
Pärlsocker

1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i mjöl och bakpulver och kardemumma.
2. Tillsätt mjölk och smält smör.
3. Häll smeten på bakplåtspapper i en stor långpanna. Vi har liten långpanna så jag brukar göra i en gratängform + en rund vanlig kakform.
4. Vänd äppelklyftorna i farinsocker och kanel och tryck ner dem lite lagom i smeten. Strö över lite kanel och pärlsocker.
5. Grädda i ca 25 minuter (200 grader). Skär upp kakan i fyrkanter när den svalnat. 

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...