onsdag 10 april 2013

Öm mammakropp och förskolekackel

Veckan ilar fram. Onsdagskväll. Snart helg igen. Just denna vecka har utöver sova-pendla-jobba-pendla-intensivmysa med sitt barn-krascha i soffan-sova-loopa bestått av träningsvärk (syrran å hag körde indoorwalking i måndags - heja!) och ömma leder. Har sjukt ont i ena skuldran, och lätt ont i svankryggen. Det första beror nog på häckklippandet i helgen. Det andra beror nog på knaskatten som envisas med att sova mellan mina ben när jag redan ligger på sida/halvt på mage. Har man då dessutom en liten fröken som använder ens arm som kudde känns det verkligen som tusen nålar i ryggslutet när man vaknar om morgonen. Nåja, att dessa två små ljuva varelser vill sova tätt vid min sida gillas med. Så jag ska väl inte klaga. Även om det vore mysigt att sova sked tätt ihop med Andreas så som vi alltid gjorde första åren ihop. Nu är man oftast så trött och har de små filurerna att knö med. Men ibland så, och detta är också en mysig tid på sitt sätt. Småbarn påverkar verkligen allt man gör och vanor man hade förr känns nästan främmande, fastän det inte var så länge sen.

Big news denna vecka är förresten att lillflisan fått förskoleplats. Tvingar mig att försöka lära mig att säga förskola, då det heter så numera för att förtydliga rollen som förskolepedagogen har, arbetet som utförs för barnen och för att höja statusen på yrket. Och det tycker jag ju att de är värda i all rätt. Ska ju va ett bra ställe för våra små. Lite svårt bara för jag gillar ordet dagis och så är man van att säga så, men orkar inte den diskussionen som detta ordval skapar bland de som bryr sig. Så nu programerar jag om hjärnan - bort med dagis in med förskola. Föris har jag läst att vissa kallar det förresten, låter mysigt. Undras vad förskolefolket anser om det ordet :-) i augusti är det i alla fall dags, och kusinerna har fått plats på samma ställe. Hur kul kommer de inte ha det ihop om dagarna då? Så himla fint! Tror Ebba kommer älska förskolan(föris?)!

Nej nu klampar katten runt på mig där jag ligger i den nybäddade sängen. Han vill väl att jag ska somna så han kan cementera fast mig i nån obekväm sovställning. Dessutom hörs tandborstljud från badrummet så snart får jag en varm go famn att krypa in och somna i. Nattis

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...