lördag 3 november 2012

Dragen gris och mysdamer på besök

Idag har vi lagat pulled pork, fläskkarre som stått bbqsås i gjutjärnsgryta i ugn på 125 grader i ca 4 timmar. Serverades med bröd, coleslaw, klyftisar och grönsaker. Helt klart en ny långkoksfavorit. Sååå mört och saftigt kött :-)

Middagsgästerna och tillika nattgästerna är Ebbas kusin Tilde, faster och farmor. Haft en mysig hemmaeftermiddag och kväll. Jag har verkligen haft tur som hamnat i en så go å mysig familj. Lycka! Tilde gick på högvarv på kvällskvisten och spexa loss i mormorfarmors glasögon.

Ebbas två nya favoritsysslor är dels att träna på att gå och det är ju bara kul, möjligen ont i böjd mamma/pappatygg. Men favorit nr två är att med skarpa ögon se minsta lilla smula på golvet och flinkt nypa tag i den med tumme och pekfinger och sen snabbt in i munnen. Sen ler hon pillemariskt och kryper iväg när man vill in med fingrarna i munnen på henne och säkra upp. Händer typ minst tio gånger om dan, fiskar ut kattmat, kattpellets, brödsmulor, höstlöv, pappersbitar osv? Nämnde jag att vi precis dammsugit ;-)

Nu ligger alla mysdamer runt om i huset och sover, och det borde jag med göra. Nattis

1 kommentar:

Ulrika sa...

Känner igen det där att de små helst av allt vill gå hela tiden. D sträcker upp händerna och haffar våra händer så fort han får möjlighet och försöker ställa sig upp för att kunna gå.

Visst får man ont i ryggen av att gå med dem hela tiden. Jobbigt är också att vår lille D får raseriutbrott om man slutar gå, t.ex. man sätter honom på golvet eller lyfter upp honom i famnen. Han kan vara arg och gråta rätt länge om han inte får gå, så man får försöka lura honom att bli intresserad av något annat så han glömmer att han precis hade fått gå.

Raseriutbrott får han också om man försöker torka bort snor i hans näsa. Han vrider och vänder sig som en ål och märker han att han inte kommer loss så kan han försöka bita en. Att bitas är något han börjat med den sista veckan. Han bits om han inte får som han vill. Förut kunde han bitas av misstag när han "pussade" på mig, men nu försöker han verkligen bitas med vilje. Måste försöka vänja honom av med det lika fort som det började, för det är inget trevligt. Han biter ju jättehårt med sina små tänder.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...