måndag 9 juli 2012

Nya sovvanor

Har fått flytta ner Ebba så hon numera ligger längst ner i spjälsängen. Hon har börjat försöka resa sig mot kanten å det hade ju varit förfärligt om hon ramlade ur spjälsängen. Så igår sänkte Andreas liggdelen.

Jag har för tredje dan i rad fått henne att somna av sig själv i sin spjälsäng. Just att hon somnar själv i sin säng är STORT. För då kan ju andra än jag natta henne.

Nätterna är däremot en fajt numera. Måste bli ett slut på nattamningen känner jag, barn över 6 mån behöver inte äta om natten. Så nu när hon vaknar på natten är det vatten i nappflaska, vysjade, klappande och tröstande. Och viktigt, inte lyfta upp henne ur sin säng för då är det kört och amningen är ett faktum. Men nu är målet att få bort de nattliga målen. Igår innebar det skrikfest 03 till 04. Och kl 07 börja byggjobbarna. Trötta föräldrar idag. Men det känns hoppfullt över lag. Och snart ska hon få flytta in på sitt rum, ofta vaknar hon när vi går och lägger oss även om vi smyger och viskar.

Nej trött mamma var ordet. Ska nog ta en dusch, läsa lite bok och somna tidigt.

4 kommentarer:

Eleonor sa...

Va duktiga ni är som kämpar på, det gör ni rätt i. Hoppas det snart vänder!! Lilla busan lär sig nog snart! Du kanske skulle testa och ge henne ett rejält amningsmål ett tag framöver på kvällen innan ni lägger henne för natten i sängen, det kan hända att hon hon inte blir mätt på vällingen och vaknar därför och vill amma mitt i natta. Kramar!

Frida sa...

Har faktiskt gjort då ikväll :-) hoppas det är tricket! ;-)

Eleonor sa...

Hejj! Hur sov lillan inatt? Kram

Frida sa...

Hon sov till 1 sen skrikfest i 1,5 timme somna tillslut mellan oss i vår säng. Sen vid 5:15 vakna hon igen. Då fick hon ammas faktiskt. Sen sov hon till 7... Trött idag :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...