fredag 4 maj 2012

Läsdag

Har varit mycket läsning sista två dagarna. Jag har mer eller mindre sträckläst Hunger Games av Suzanne Collins som denna omgångs bok i vår lilla bokcirkel. Ebba har varit trollbunden av sin tygbok om Molly Mus, mycket uppskattade leksak och bok som tydligen smakar gott med för den åkte in i munnen mest hela tiden.

Idag har vi varit hemma hela familjen, med olika grader av förkylning. Jag allmänt seg, Andreas med halsont och Ebba stackarn med snuva. Så tempot har varit pyjamas och soffa, vi tog till och med en middagslur alla tre. Har dock tagit Ebba i vagnen för en promenad med syrran och Tuva. Vi väntar alla på minikusinens ankomst nu, hoppas den kommer snart så syrran slipper stora magen.

Ebba har lite kinkigare humör nu tror det är både ålder/utveckling samt förkylning. Men helt klart mer gråt överlag och ilska över täppt näsa vid amning. Snorsugen och sprutan med koksaltlösningen ratas rejält med slängande huvud och fäktande armar. Och gråt, med tårar! Men snor till trots, idag mitt framför ögonen på både mamma och pappa så vände hon från rygg till mage för första gången. Kul, nu börjar vaktandet!

4 kommentarer:

Eleonor sa...

Sötis, jag kan inte fatta att hon blivit så stor! Både jag och Tilde längtar så efter henne, Tilde kunde inte sluta titta på kortet när hon satt på altanen :-) Hon tycker hon blivit så stor och längtar till att hon kan bära henne. :-) Vi hörs, krya på er kramar från Alvhem

Elin sa...

Tänk hur mycket våra små har utvecklats och lärt sig, vilka vardagsunder! Förövrigt låter det riktigt roligt med bokcirkel, kanske något att dra igång.... :)

Ulrika sa...

Vad de växer fort. Händer nya saker hela tiden. Så kul att se.

Frida sa...

Ja helt plötsligt har hon blivit väldigt mycket mer med i vad som händer och inte alls ert litet paket som bara ligger där utan nu hänger hon med och typ ställer krav om att bli road buren och gosad med :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...