onsdag 25 januari 2012

Välkommen Frejka

Och här ligger gumman och sover med Frejka-byxan på. Den är lite småkrånglig att spänna på men så mycket mer frihet! Ebba kan röra på sig mycket mer och känns som en ny bräcklig bebis i våra armar.
Eftermiddagen har varit lite gråtig och gnällig, hon känner säkert av förändringen och saknar kanske tryggheten med sin skena, vad vet jag. Så det blev en eftermiddag där hon ville tutta lite extra och fick ligga och sova i min famn. Himla mysigt med min mjuka bebis, så mysigt att mamman också somnade.
Frejka-byxan håller också hennes ben i rätt läge så att höftleden kan fortsätta att växa rätt. Det fina är att vi tar av och på den. Och eftersom den ska sitta på 22h varje dygn får vi, efter alla blöjbyten, ca 1 h då vi kan kela med henne. Och så kan vi bada hur mycket vi vill och när vi vill. Underbart!
Läkaren sa idag att Ebba inte haft höftledsluxation utan en instabil höft och att den nu hade stabiliserat sig. Om 6 veckor ska vi dit på ny läkarkontroll. Sen blir det röntgen av höften när hon är 6 månader samt när hon lärt sig gå. Men läkaren sa det var minimal risk att detta inte skulle bli bra. Skönt besked att få. Men såklart kommer man inte slappna av förrän sista läkarbesöket och höften är röntgad. Fast idag njuter vi av en rörligare och mjuk baby! Och att behandlingen gett resultat. Fina grejer det!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...