torsdag 15 september 2011

inte mycket ork till renovering just nu

Just nu så känns det verkligen som om det inte finns så mycket ork till annat än jobb och tankar kring bebisen och planering kring huset och renoveringen. Sover dåligt om nätterna. Har kommit upp i TRE(!) toabesök/natt. Och allt regn å blåsande som viner och skakar om vårt gamla ömtåliga tak gör att jag sover än mer kass, både för att det låter och för att jag oroar mig över att det ska blåsa sönder och börja regna in...Dagarna drar ihop sig, veckorna flyger förbi. Nu är det rätt så exakt tre månader kvar tills bebisen kommer. Planerat till 17 december, men jag tror h*n kikar ut redan på lucia.Vi måste komma vidare och bli klara här hemma, men just nu har vi båda ramlat bakåt och strandat lite, ingen orkar dra tag i oss. Jag är preggotrött och Andreas har torskat på nån envis basilusk som gjort att han varit hemma från jobbet hela veckan. Jakten på hantverkar fortlöper, segt som fan å hitta nån verkar det som. Andreas har äntligen fått fatt på två olika firmor som verkar vettiga och som kan hjälpa oss med projektet badrum-tvättstuga-hall. Så nu ska offerter granskas och jämföras, än har vi bara fått in en offert, och dagarna glider vidare. Sen ska vi bestämma oss för materialval till alla tre rummen. Men vi vet ju ungefär vad vi vill ha, måste bara bestämma totalt. Vissa saker känns krångligare att välja än andra. Hur väljer man varmvattenberedare tillexempel? Medans vi är rätt så klara på hur vi vill att kakel, klinkers mm ska se ut. Ska bli spännande i alla fall. Och skönt att komma vidare.Köket då? Jo det står där i sina kartonger och hånar oss. Den enda som har glädje av det är Joda som ligger och sover högst upp på det som på en tron. Mysigt tycker han, men vi måste ju komma igång igen med köket med. Har gjort en lång lista på grejer som måste göras innan köket kan jobbas vidare på. Sånt som att riva upp golvet på bottenvåningen, riva en vägg, riva ut ett kök, förlänga en vägg, lägga in ett nytt golv, tapetsera en fondvägg, måla ett tak. Sen kan vi börja montera köket - Hua! Har en känsla av att vi bör ta några dagar ledigt för att få en kickstart på det projektet. Samt att vi nog får be nån om lite hjälp. :) Och va lite effektivare om kvällarna och helgerna. Ja ja vi vet vad vi gav oss in på, men just nu har vi tagit en andningspaus eller nått. Börjar bli dags att hoppa i blåstället igen.

3 kommentarer:

Ulrika sa...

Det här inlägget har tagits bort av den som skapade det.

Ulrika sa...

Förstår precis hur ni känner. Jag upptäckte att jag har alldeles för lite tålamod för renovering. Jag vill få klart allt på en gång. Jag blev sur och otålig och på allmänt dåligt humör, vilket inte var kul alls och inte bra för stämningen hemma. Så nu har vi haft ett långt uppehåll i renoverandet.

Verkar också som er lista på saker ni vill fixa eller göra med huset är lång. Dels kostar allt pengar och pengarna räcker inte till alla projekt, så man får försöka ta en sak i taget, men det känns som om det kommer ta lång tid innan projekten kommer bli av och det är det som känns så frustrerande, tycker jag iaf. Men det är bara att gilla läget och ta en grej i taget, så får man bocka av projekten efter hand som man får tid och pengar till dem.

Hoppas ni får tillbaka orken, för sen när bebben kommit så blir det nog inte så mycket tid över till renovering. Inte i början iaf.

Kram!!

Fridas Fånerier sa...

Känner verkligen igen mig. Vill bli klar med allt - NU!! Hihi men tror vi har en ljusning nu, hittat hantverkare verkar det som. Och pengarna har vi liksom redan fått från banken kan man säga. Har ett renoveringslån beviljat på huset så vi kan fixa allt vi vill. Är mer tiden, orken och hantverkarletandet på en gång som tagit musten ur oss. Men nu ska vi jobba på hela helgen och på tisdag med. Hoppas vi kan komma vidare :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...